Wachenheimer Riesling QbA trocken 2021 - Villa Wolf
Kategorie: | Suchá |
---|---|
Země: | Německá vína |
? Bílé odrůdy: | ryzlink rýnský |
Ročník: | 2017 |
Druh: | tichá vína |
Chuť: | suchá |
Styl: | lehká |
Barva: | bílá vína |
Objem lahve: | 0,75 l |
Klasifikace: | VDP, Ortswein |
Příležitost: | k vaření, k žehlení, na večer |
ročník: | 2018 |
alkohol: | 12,5% |
kyselina: | 6,9 g/l |
zbytkový cukr: | 6,7 g/l |
uzávěr: | šroub |
potenciál: | 2019 - 2024 |
teplota servisu: | 8 - 10°C |
odrůda: | 100% Ryzlink rýnský |
Doporučení k pokrmům: | Drůbeží speciality, k telecímu masu a tučnějším rybám, vhodné klidně i samotné. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství J.L.Wolf , které svojí tradicí sahá až do roku 1756, převzal v roce 1996 Ernst Loosen, který zde viděl možnost doplnit svá lehká, přírodně sladká vína z Mosely o suché ovocné ryzlinky typické pro oblast Pfalz. „Elegance a minerální ovocnost, jsou těmi hlavími atributy, které nacházíme v moselských sladkých vínech a právě tyto atributy se poněkud ztrácí, pokud se víno vyrobí jako suché. Toto není případ oblasti Pfalz. Oblast se rozkládá podél řeky Rýn a bezprostředně sousedí s francouzskou vinařskou oblastí Alsasko, se kterou sdílí stejné geologické podloží. Zdejší členitý reliéf poskytuje ochranu před chladným počasím a tudíž ideální podmínky pro dokonalé vyzrávání a ovocné aroma“ charakterizuje terroir majitel Ernst Loosen.
V roce 2011 svěřil Ernst Loosen vedení tohoto vinařství mladému perspektivnímí týmu, který se skládá z dvou osob. Patrick Moellendorf a Sumi Gebauer. Ti mají za úkol pokračovat v započaté práci a nadále vytvářet vína v tradičním vinařství zpracovávající hrozny pouze z těch nejlepších poloh. Nejlepší polohy, staré keře a s tím spojené nízké výnosy jsou základními poznávacími znaky jejich úsilí. Zvláště vína z těch nejlepších vinic však potřebují alespoň 1-2 roky čas, aby ukázaly svůj opravdový potenciál. Vína kvasí v nerezových tancích, odkud jsou po ukončení bouřlivého kvašení přetočeny do dubových sudů i se vzniklou usazeninou a tady dokváší. Víno je každý týden promícháváno, aby bylo zamezeno jablečnomléčnému kvašení a víno si podrželo vysokou kyselost. Také z tohoto důvodu jsou tato vína nabídnuta do prodeje až následující rok po sklizni v září. Vinařství Wolf hospodaří celkem na 11 ha vinic, přičemž 80% tvoří rieslink a zbytek pinot blanc, pinot gris a pinot noir. Průměrné stáří vinic je 20 – 35 let, ale výjimkou nejsou ani 80 let staré keře. Roční produkce vinařství je asi 80 000 lahví vína.