Osobní odběr není možný. Víno vám rádi přivezeme.

Wachenheimer Riesling QbA trocken 2021 - Villa Wolf

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Kód: DE006821
255 Kč / ks
Wachenheimer Riesling QbA trocken 2021 - Villa Wolf
Svěží, suché víno, ovocného charakteru, velmi příjemně pitelné. Barva je mírně žlutá až mírně nazelenalá, ve vůni lze nalézt tóny jádrového ovoce a minerality. Chuť je jemně strukturovaná, vyvážená, se živější kyselinou, nevtíravě nasládlá s dlouhou persistencí. Víno pochází z vinice Königswingert. Kvašení proběhlo v nerezových tancích, kde bylo nadále školeno po dobu 12 měsíců na kalech. Následovala lehká filtrace a nalahvování.
Kategorie: Suchá
Země: Německá vína
? Bílé odrůdy: ryzlink rýnský
Ročník: 2017
Druh: tichá vína
Chuť: suchá
Styl: lehká
Barva: bílá vína
Objem lahve: 0,75 l
Klasifikace: VDP, Ortswein
Příležitost: k vaření, k žehlení, na večer
ročník: 2018
alkohol: 12,5%
kyselina: 6,9 g/l
zbytkový cukr: 6,7 g/l
uzávěr: šroub
potenciál: 2019 - 2024
teplota servisu: 8 - 10°C
odrůda: 100% Ryzlink rýnský
Doporučení k pokrmům: Drůbeží speciality, k telecímu masu a tučnějším rybám, vhodné klidně i samotné.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

VILLA WOLF - vinařstvíVinařství J.L.Wolf , které svojí tradicí sahá až do roku 1756, převzal v roce 1996 Ernst Loosen, který zde viděl možnost doplnit svá lehká, přírodně sladká vína z Mosely o suché ovocné ryzlinky typické pro oblast Pfalz. „Elegance a minerální ovocnost, jsou těmi hlavími atributy, které nacházíme v moselských sladkých vínech a právě tyto atributy se poněkud ztrácí, pokud se víno vyrobí jako suché. Toto není případ oblasti Pfalz. Oblast se rozkládá podél řeky Rýn a bezprostředně sousedí s francouzskou vinařskou oblastí Alsasko, se kterou sdílí stejné geologické podloží. Zdejší členitý reliéf poskytuje ochranu před chladným počasím a tudíž ideální podmínky pro dokonalé vyzrávání a ovocné aroma“ charakterizuje terroir majitel Ernst Loosen.
V roce 2011 svěřil Ernst Loosen vedení tohoto vinařství mladému perspektivnímí týmu, který se skládá z dvou osob. Patrick Moellendorf a Sumi Gebauer. Ti mají za úkol pokračovat v započaté práci a nadále vytvářet vína v tradičním vinařství zpracovávající hrozny pouze z těch nejlepších poloh. Nejlepší polohy, staré keře a s tím spojené nízké výnosy jsou základními poznávacími znaky jejich úsilí. Zvláště vína z těch nejlepších vinic však potřebují alespoň 1-2 roky čas, aby ukázaly svůj opravdový potenciál. Vína kvasí v nerezových tancích, odkud jsou po ukončení bouřlivého kvašení přetočeny do dubových sudů i se vzniklou usazeninou a tady dokváší. Víno je každý týden promícháváno, aby bylo zamezeno jablečnomléčnému kvašení a víno si podrželo vysokou kyselost. Také z tohoto důvodu jsou tato vína nabídnuta do prodeje až následující rok po sklizni v září. Vinařství Wolf hospodaří celkem na 11 ha vinic, přičemž 80% tvoří rieslink a zbytek pinot blanc, pinot gris a pinot noir. Průměrné stáří vinic je 20 – 35 let, ale výjimkou nejsou ani 80 let staré keře. Roční produkce vinařství je asi 80 000 lahví vína.