Minerální suché víno s příjemnou svěžejší kyselinou a vyšší viskozitou. Barva je světle žlutá. Jeho projev je ovocného charakteru, ve vůni lze najít stopy ořechů, citrusových plodů, sadového ovoce. V chuti šťavnaté, středně plné tělo je doplněné o tóny bílé broskve a červeného grepu. Příjemně pohladí v ústech, na patře drží určitá jemná kořenitost, dochuť má delší charakter. Kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolovaná teplotě s přírodními kvasinkami. Následné školení probíhá po dobu cca 8 -10 měsíců, kdy víno leží na kalech, než je následně lahvováno.
Kategorie: | Morava |
---|---|
Země: | Česká a moravská vína |
? Bílé odrůdy: | ryzlink vlašský |
Ročník: | 2022 |
Druh: | tichá vína |
Chuť: | suchá |
Styl: | klasická |
Barva: | bílá vína |
Objem lahve: | 0,75 l |
Zpracování: | bio |
Klasifikace: | kabinet / kabinett |
Příležitost: | k jídlu, ke grilování, na oslavu |
ročník: | 2022 |
alkohol: | 12,5% |
kyselina: | 6,5 g/l |
zbytkový cukr: | 2,1 g/l |
uzávěr: | šroub |
potenciál: | 2023 - 2026 |
teplota servisu: | 9 - 10°C |
odrůda: | 100% Vlašský ryzlink |
podoblast: | Mikulovská |
obec: | Pavlov |
vinice: | Slunný vrch |
Doporučení k pokrmům: | Perfektní v kombinaci s jemně kořenitými pokrmy, rybám nebo k dezertům krémovitého charakteru. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.