Jedná se o bio víno. Svým charakterem je typické pro odrůdu ryzlink rýnský. Ve vůni lze najít minerální stopy v kombinaci s meruňkami, bílou broskví a lipovými květy. Chuť je minerální, suchá se svěží velmi jemnou kyselinou, pro Moravu až netypickou. Na patře můžete najít ovocné tóny doplněné o nepatrné množství zbytkového cukru. Přesto, že se jedná o mladé výsadby, toto víno již má svůj charakter, který je velmi lahodný a příjemně pohladí v jarních nebo letních měsících.
Kategorie: | Morava |
---|---|
Země: | Česká a moravská vína |
? Bílé odrůdy: | ryzlink rýnský |
Ročník: | 2021 |
Druh: | tichá vína |
Chuť: | suchá |
Styl: | klasická |
Barva: | bílá vína |
Objem lahve: | 0,75 l |
Zpracování: | bio |
Klasifikace: | kabinet / kabinett |
Příležitost: | k jídlu, ke grilování, na večer |
ročník: | 2021 |
alkohol: | 12,5% |
kyselina: | 7,3 g/l |
zbytkový cukr: | 4,0 g/l |
uzávěr: | šroub |
potenciál: | 2022 - 2026 |
teplota servisu: | 8 - 10°C |
odrůda: | 100% ryzlink rýnský |
podoblast: | Mikulovská |
vinice: | U tří panen |
obec: | Dolní Věstonice |
Doporučení k pokrmům: | Pečený candát nebo štika s ratatouille |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.