Osobní odběr není možný. Víno vám rádi přivezeme.

Pinot Noir 2018 Čtvrtě - Stapleton-Springer

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Kód: CZ008918
690 Kč / ks
Pinot Noir 2018 Čtvrtě - Stapleton-Springer
Víno má pěknou rubínovou barvu s cihlovými odlesky. Vůně je mírně navinulá, s tóny jahodového kompotu. Chuť je jemně nazrálá s tóny kompotovaného ovoce, oříšků a kakaa. Sladká tříslovina, alkohol a šťavnaté kyseliny jsou v harmonii. Před podáváním se doporučuje toto víno dekantovat, aby se odstranil případný sediment, který není na závadu. Hrozny byly jemně lisovány. Následovalo kvašení v dubových sudech za použití vlastních kvasinek. Rmut byl macerovaný přibližně jeden měsíc. Následně bylo mladé víno školeno v dubových sudech typu barrique po dobu delší než jeden rok. S vínem bylo pracováno pouze gravitačně. Víno se nefiltruje, nečíří se a téměř nesíří!
Kategorie: Odrůdy
Země: Česká a moravská vína
? Modré odrůdy: rulandské modré / pinot noir
Ročník: 2018
Druh: tichá vína
Chuť: suchá
Styl: klasická
Barva: červená vína
Objem lahve: 0,75 l
Zpracování: bio
Klasifikace: zemské / landwein
Příležitost: k jídlu, na večer
ročník: 2018
alkohol: 12,5%
kyselina: 5,5 g/l
zbytkový cukr: 0,5 g/l
uzávěr: korek
potenciál: 2019 - 2027
teplota servisu: 14°C
odrůda: 100% Pinot Noir
podoblast: Velkopavlovická
obec: Bořetice
vinice: Čtvrtě
Doporučení k pokrmům: Telecí maso, různé druhy úprav pernaté drůbeže, jehněčí kolínko.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

JAROSLAV-SPRINGER-vinařstvíVinařství Jaroslav Springer vzniklo v roce 2023 rozdělením vinařství Stapleton-Springer, které bylo založeno v roce 2004. Tehdy bývalý US Ambasador Craig Stapleton, právník Benjamin Stapleton a vinař Jaroslav Springer uzavřeli dohodu o vzniku vinařství, které ponese jména těchto zakládajících osob a bude vyrábět špičková červená vína. Vinařství Stapleton-Springer se specializovalo na červená vína pro dlouhodobou archivaci. Pinot noir, který milují, se stal až dodnes dominantní odrůdou společného rodinného vinařství. Toto vinařství hospodaří v režimu BIO. Tímto zacházením se docílí vyšších antioxydantů v hroznech, lepších chutí a pak samozřejmě lepší kvality vín.