Jedná se o typ vína, které dokvášelo v láhvi. Lehce zakalená světle žlutá barva se zelenkavými odstíny je doprovázena jemným perlením, způsobené zbytkem kvasnic. To vše je typickými znaky tohoto vín. Ve vůni působí velmi svěžím dojmem, doplněným o minerální tóny v kombinaci se zelenými hruškami a nepatrnou linkou koření a pepře. Chuť je suchá, osvěžující, vyzyvající k dalšímu napití. Víno neobsahuje téměř žádnou síru.
Kategorie: | Morava |
---|---|
Země: | Česká a moravská vína |
? Bílé odrůdy: | ryzlink vlašský, veltlínské zelené |
Ročník: | 2023 |
Druh: | šumivá vína |
Chuť: | suchá |
Styl: | klasická |
Barva: | bílá vína |
Objem lahve: | 0,75 l |
Zpracování: | bio |
Příležitost: | k jídlu, na večer |
alkohol: | 12,5% |
kyselina: | 6,9 g/l |
zbytkový cukr: | 3 g/l |
uzávěr: | korunkový |
potenciál: | 2024 - 2025 |
teplota servisu: | 8 - 10°C |
odrůda: | 85% Vlašský ryzlink, 15% Veltlínské zelené |
podoblast: | Mikulovská |
obec: | Pavlov |
ročník: | 2023 |
Doporučení k pokrmům: | K letním salátům |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.