Jedná se o bio víno s výsadby v roce 2015. Svým jemným charakterem je typické pro odrůdu Pálava. Ve vůni lze najít muškát v kombinaci s nepatrnými tóny koření. Chuť je svěží, jemně minerální, polosuchá s nepatrnou kyselinou na patře, která se krásně snoubí s ovocným charakterem vína. Zelenkavá barva se zlatavými odlesky jen podtrhuje styl tohoto lahodného vína. Ten je oproti tramín více svěží.
Kategorie: | Morava |
---|---|
Země: | Česká a moravská vína |
? Bílé odrůdy: | pálava |
Ročník: | 2022 |
Druh: | tichá vína |
Chuť: | polosuchá |
Styl: | klasická |
Barva: | bílá vína |
Objem lahve: | 0,75 l |
Zpracování: | bio |
Klasifikace: | pozdní sběr / spätlese |
Příležitost: | k jídlu, k žehlení, na večer |
ročník: | 2022 |
alkohol: | 13% |
kyselina: | 8 g/l |
zbytkový cukr: | 7 g/l |
uzávěr: | šroub |
potenciál: | 2023 - 2026 |
teplota servisu: | 8 - 10°C |
odrůda: | 100% Pálava |
podoblast: | Mikulovská |
vinice: | Slunný Vrch |
obec: | Pavlov |
Doporučení k pokrmům: | letní saláty s bílým masem |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo jednoho osudového dne v roce 1996, kdy si Georgios Ilias v malebném Pavlově jako základnu pro své rybářské výpady vyhlédl polorozpadlou chalupu. Své první dva demižony vyrobil v roce 2000 u Radka Nepraše, který mu byl v jeho vinařských začátcích ochotným a trpělivým rádcem. Po nelehkých začátcích se pomalými krůčky začíná z tohoto vinařství stávat velmi uznávaný producent, který roku 2010 úspěšně prošel kontrolou certifikační autority a byl mu udělen certifikát bio. Vína ročníku 2011 tedy již ponesou označení biovíno.