Osobní odběr není možný. Víno vám rádi přivezeme.

Grüner Veltliner Käferberg DAC Reserve 2013 - Weszeli

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: AT004713
920 Kč / ks
Grüner Veltliner Käferberg DAC Reserve 2013 - Weszeli
Ve vůni převládá plná a bohatá struktura s elegantní linií vanilky doplněné o tóny žlutého ovoce. Chuť je suchá, plná až opulentní, strukturovaná, harmonická s převažujícími tóny kandidovaných hroznů, vanilkového cukru a přezrálého ovoce. Projev tohoto vína je bohatý od začátku až do konce a velmi dlouho se drží na patře. Hrozny pocházejí z věhlasné vinice Käferberg, kde jsou ručně sklízeny. Celé hrozny jsou šetrně lisovány, mošt kvasí při kontrolované teplotě v nerezových tancích. Po 2 měsících ležení na kalech je víno přetočeno do dubových sudů, kde je školeno po dobu 16 měsíců. Po nalahvováni leží ve sklepě ještě 6 měsíců, než jde do prodeje. Před vlastní konzumací je vhodné toto víno dekantovat aspoň na 3 hodiny.
Kategorie: Bílá vína
Země: Rakouská vína
? Bílé odrůdy: veltlínské zelené
Ročník: 2013
Druh: tichá vína
Chuť: suchá
Styl: plná
Barva: bílá vína
Objem lahve: 0,75 l
Klasifikace: jakostní / qualitätswein, DAC
Příležitost: k jídlu, na večer
ročník: 2013
alkohol: 13,5%
kyselina: 6,5 g/l
zbytkový cukr: 1 g/l
uzávěr: korek
potenciál: 2019 - 2022
teplota servisu: 12 - 14°C
odrůda: 100% Veltlínské zelené
Doporučení k pokrmům: Strukturované pokrmy z drůbeže, mořských i sladkovodních ryb, langusty nebo krevet.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

WESZELI vinařství s lahvíU zrodu vinařství Weszeli stály hodnoty, které si s vínem spojujeme nejvíce: rodina a přátelství, tradice a nové svěží myšlenky. A také láska k přírodě, která na sebe ve víně bere tu nejlahodnější podobu.
Jeho zakladatelé Rupert Summerer a Davis Weszeli spojili své síly v roce 2011. Navázali na staleté kořeny mnoha generací rodiny Summererů, kteří v okolí města Langenlois pěstovali víno už od 17. století. Davise Weszeliho sem přivedla touha odejít z ruchu velkoměsta a se svými třemi dětmi žít blíž přírodě. Oporou je jim i Rupertova žena Elisabeth, která z lásky k vinařství opustila práci v bance a své schopnosti využívá v rodinném podniku.
Společně dali tradičnímu vinařství nový směr v duchu vlastní filozofie, kterou nazvali Terrafactum. Jejím hlavním principem je soustředění na samotnou vinici a její pestrý ekosystém, protože právě zde, v její prosluněné půdě, se rodí jedinečný charakter vína. Jeho čistotu a upřímnost vkládají do každé lahve bez chemických aditiv a sofistikovaných technologických triků.
Vinice Weszeli se rozkládají okolo Langenlois v dolnorakouském kraji Kamptal, jen pár desítek kilometrů od jihomoravských hranic. Na třiceti hektarech tu roste ten nejryzejší Grüner Veltliner a Riesling, přičemž každý z šedesáti vinohradů má svůj vlastní charakter, své mikroklima utvářené nejen půdou, ale i rostlinným společenstvím v jeho okolí a také zvířecími obyvateli.
Davis Weszeli a Rupert Summerer pečují o tuto přírodní rozmanitost svých vinic, protože právě ona dává každému vínu jeho výjimečnost. A také další zpracování vína probíhá co nejšetrněji tak, aby jeho povaha zůstala nedotčena. Datum sklizně je určeno jedině zralostí samotných hroznů, které jsou bezprostředně poté jemně lisovány. Následuje fermentace v nerezových tancích, aby byla zachována plná a šťavnatá chuť vína. Některá vína pak zrají ve velkých dubových sudech, které zintenzivní jejich bohaté aroma. Každé víno zraje trochu jinak a každé dostane tolik času, kolik potřebuje, aby mohlo rozvinout vše, co je v něm nejlepší. Rupert Summerer a Davis Weszeli totiž vědí, že to nejdůležitější je v jejich víně už od samého začátku: slunce, půda a jedinečná atmosféra jejich vinic.