Kategorie: | Suchá |
---|---|
Země: | Německá vína |
? Bílé odrůdy: | ryzlink rýnský |
Ročník: | 2014 |
Druh: | tichá vína |
Chuť: | suchá |
Styl: | plná |
Barva: | bílá vína |
Objem lahve: | 0,75 l |
Klasifikace: | VDP, Grosse Lage, Grosses Gewächs |
Příležitost: | k jídlu, na večer |
ročník: | 2014 |
alkohol: | 13% |
kyselina: | 7,8% |
zbytkový cukr: | 5,4 g/l |
uzávěr: | korek |
potenciál: | 2017 - 2027 |
teplota servisu: | 10°C |
odrůda: | 100% Ryzlink rýnský |
Doporučení k pokrmům: | Perfektní v kombinaci se strukturovanými pokrmy z ryb, bílého masa, ale i zvěřiny nebo vepřového. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina Dönhoff přišla do Oberhausenu kolem roku 1750, kdy započali svou činnost v malé zemědělské farmě. Postupem času se rodina stále více specializovala na vinařství, až se mu začala věnovat úplně. Sídlo má dne přímo v obci Oberhausen an der Nahe, kde se nachází také větší část vinic, které má ve správě. Další vinice potom pokračují až do vesnic Niederhausen, Schlossböckelheim a lázeňského městečka Bad Kreuznach. Ve velmi skalnaté kotlině středního toku řeky Nahe, na těžko dostupných místech, se věnují hlavně rýnskému ryzlinku a burgundským odrůdám. Současný majitel - Helmut Dönnhoff, poté co převzal vinařství v roce 1971, přikoupil několik nových viničních tratí. To mu umožnilo vyrábět široké spektrum excelentních suchých, ale i sladkých vín. Vinařská oblast Nahe, kde se toto vinařství nachází, je známá velmi různorodým půdním složením. Právě proto mohl Helmut Dönnhoff dovést myšlenku jednotlivých terrior téměř k dokonalosti. Osobně vyznává tradiční způsoby pěstování, kdy jsou z procesu ochrany keřů vyloučeny chemické prostředky a staré keře nejsou přetěžovány - výnos je regulován na maximálně 38 – 45 hl/ha. Jeho specialitou je výroba suchých i sladkých vín z jednoho terrior, kde můžeme posoudit jak se rozdílný přístup v technologii odráží v celkovém charakteru vína. Co se samotné technologie týká, preferuje H. Dönnhoff velmi pomalou, asi 80 dnů trvající fermentaci v klasických německých sudech o obsahu 1200 litrů v kombinaci s nerezovými tanky, která je zastavena v momentě dosažení požadované úrovně zbytkového cukru. Od roku 2007 pomáhá svému otci Cornelius Dönnhoff, který jednou toto vinařství převezme. Dnes obhospořadují téměř 25 ha vinic v rozmezí stáří 15 až 60 let.